Carel Wolf Nero

Pennun hoito

Yleistä pennusta | Ruokinta | Kehitys | Ulkona | Koulutus | Perushoito | Eläinlääkärillä | Yleisimmät sairaudet

Pennun kanssa eläinlääkärillä

Kun tilaat koirallesi eläinlääkäriajan, valmistaudu kuvailemaan oireita, joiden vuoksi haluat koiran lääkäriin.

Jos vaiva liittyy juomiseen/pissaamiseen, ota valmiiksi mukaan virtsanäyte esimerkiksi keittämällä steriloidussa lasitölkissä.

Jos epäilet koirallasi olevan ulkoloisia, mainitse asia jo puhelimessa. Anna koiran odottaa autossa ja mene yksin ilmottautumaan.

Jos koiralta on tarkoitus ottaa verikokeita, älä anna sille ruokaa sinä päivänä. Vettä se saa juoda vapaasti.

Jos koirasi menee leikkaukseen tai se rauhoitetaan, älä anna sille ruokaa 12 tuntiin sitä ennen. Muistuta eläinlääkäriä, että irlanninsusikoira on vinttikoira: sen rasvakudoksen määrä on pienempi kuin monella muulla rodulla suuresta koosta huolimatta. Irlikselle ei annata samaa määrää rauhoitusainetta kuin esimerkiksi saman painoiselle bernhardilaiselle, vaan annostelu aloitetaan noin kolmanneksesta ja määrää lisätään vasta sitten, jos pienempi annos ei tehoa. Esimerkiksi Carel Wolf Justiina, jonka paino on 62 kg, rauhoitettiin operaatiota varten 23-kiloisen koiran annoksella. Älä välitä vaikka eläinlääkäri loukkaantuukin sinun neuvoessasi häntä ammatissaan, sillä moni vinttikoira on rauhoitettu lopullisesti liian suurella (=painonmukaisella) rauhoitusaineannoksella. Mieti aina myös toiminpiteen tarpeellisuutta, koska jokainen rauhoituskerta on riski koirallesi.

Rokotuksiin ja virallisiin lonkkakuvauksiin, polvi- ja silmätarkastuksiin sekä tunnistusmerkintöihin tarvitaan aina rekisterikirja mukaan. Jos aioit koirasi kanssa ulkomaille, pyydä eläinlääkäriltä kansainvälinen rokotuskirja tai EU:n lemmikkieläinpassi.

Pidä koirasi aina kytkettynä vastaanotolla. Fleksitalutin ei sovi eläinlääkärissäkäyntiin. Älä ota myöskään koko sukua mukaan vastaanotolle, koska tilat ovat useimmiten ahtaat. Älä anna koirasi tehdä tuttavuutta muiden koirien kanssa vastaanotolla: estät tarttuvien tautien leviämistä.

Peruuta aina aika, jota et tarvitse. Joku muu voi sitä tarvita.

© 2007 Kennel Carel Wolf.